Γεμιστές ντομάτες μελιτζάνες και πιπεριές της μαμάς

GD Star Rating
loading…
Γεμιστά της Μαμάς

Γεμιστά της Μαμάς

Υλικά (6-8 άτομα):

  • 8-10 ντομάτες μέτριες, στρογγυλές και κόκκινες
  • 4 μελιτζάνες στενόμακρες
  • 6 πιπεριές
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι τύπου καρολίνα
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της  σούπας κουκουνάρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας γαλέτα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και αφαιρούμαι τα κοτσάνια τους και τα πάνω μέρη τους (τα οποία τα φυλάμε για καπάκια). Αδειάζουμε τα περιεχόμενα τους σε ένα κουτάλι προσεκτικά και τα κρατάμε για την γέμιση.
Προσοχή: πριν αδειάσουμε τις μελιτζάνες, τις τρίβουμε πάνω στον πάγκο που δουλεύουμε (για να μαλακώσουν). Με μέτρο το τρίψιμο… μελιτζάνες είναι… όχι πλάτη!!!!
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε με το ένα φλιτζάνι λάδι (να μην τα κάψουμε όμως!!).
Προσθέτουμε τα εσωτερικά που αδειάσαμε προηγουμένως ψιλοκομμένα(για να μην μας κάτσουν στο λαιμό!),εκτός από τις ντομάτες. Ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κουκουνάρι, το αλάτι και το πιπέρι και το μισό πολτό από το εσωτερικό των ντοματών που φυλάξαμε.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να πάρουν μία με δύο βράσεις (μπορεί να είναι και τρεις με τέσσερεις… μην αγχώνεστε!!!) .
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο πάτο της καθεμίας.
Τις γεμίζουμε με την γέμιση, περίπου ως τα ¾ .Τις κλείνουμε με τα καπάκια  και τις πασπαλίζουμε με την γαλέτα.
Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο πολτό της ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ½ περίπου ώρα.

Καλή επιτυχία!!!!

GD Star Rating
loading…
Γεμιστές ντομάτες μελιτζάνες και πιπεριές της μαμάς, 3.1 out of 5 based on 8 ratings