Παντζάρια ζελέ

Παντζάρια

Παντζάρια (Η φωτογραφία είναι από redfox)

Υλικά (4-6 άτομα):

1 ½   κιλό παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
1 πακέτο ζελέ με γεύση κεράσι
½ με ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ξύδι
Λίγο αλάτι
1 με 1 ½  ποτήρι ζουμί από αυτό που βράσαμε τα παντζάρια

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουμε και χωρίσουμε τους βολβούς από τα φύλλα, πλένουμε και βράζουμε τα παντζάρια σε αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε την φλούδα από τους βολβούς και τους τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια.
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι από το ζεστό ζουμί που βράσαμε τα παντζάρια και προσθέτουμε το ξύδι.
Παίρνουμε μια φόρμα ,μετρίου μεγέθους ,της αρεσκείας μας ,και τοποθετούμε σε αυτήν τα κομμένα παντζάρια. Ρίχνουμε στη φόρμα και το ζουμί με το ζελέ και την βάζουμε το ψυγείο.
Όταν πήξει καλά, ξεφορμάρουμε προσεκτικά το ζελέ σε μια πιατέλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η thanasis λέει:

    apisteyto ……….to ekana teleioooooooo

  2. Ο/Η thanasis λέει:

    aytes einai salates!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.