Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες

Ρεβυθοκεφτέδες (Η φωτογραφία είναι από kudumono)

Υλικά (5-6 άτομα) :

1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στιμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι και όσο ακόμα χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό. Το πρωί τα βράζουμε για λίγη ώρα (προσοχή να μη λιώσουν).
Τα σουρώνουμε, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και αφαιρούμαι τα φλούδια (ή στο μπλέντερ χωρίς να μπορούμε να αφαιρέσουμε τα φλούδια).
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (μην βάλετε φωτιά όμως στην κουζίνα!!!).
Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι τους.

Καλή όρεξη!!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Γιάννος λέει:

    Φαίνεται ενδιαφέρουσα, ο μύλος λαχανικών τι ακριβώς είναι;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.