Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες (Κρανιδίου)

Χταποδάκι

Χταποδάκι (Η φωτογραφία είναι από pokpok313)

Υλικά (5-6 άτομα):

  • 5-6 μακρόστενες μελιτζάνες
  • 1 ½ – 2 κιλά χταπόδι
  • 5-6 πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί μικρό ντοματάκια αποφλοιωμένα  ή 4-5 φρέσκιες ντομάτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε κομματάκια και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά.
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε 3-4 κομμάτια
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4.
Βάζουμε το μισό λάδι να κάψει και τηγανίζουμε για λίγο τις μελιτζάνες και στη συνέχεια και τις πατάτες.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι να ξανθύνει. Βάζουμε το χταπόδι και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και τη ντομάτα, το μαϊντανό, το πιπέρι και την δάφνη.
Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες πάνω από το χταπόδι και αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά. Το χταπόδι πρέπει να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.