Λαλάγκια

Λαλάγκια

Λαλάγκια (Η φωτογραφία είναι από aambeliotou@yahoo)

Διατηρούνται πολλές μέρες σε δοχείο αρκεί να είναι σκεπασμένο καλά.

Υλικά:(60-80 κομμάτια)

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά μπύρας
180 γραμμάρια λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Διαλύοθμε τη μαγιά με λίγο νερό χλιαρό και προσθέτουμε 1 ποτήρι από το αλεύρι. Έτσι δημιουργούμε έναν πηχτό χυλό. Τον αφήνουμε να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Τρίβουμε το υπόλοιπο αλέυρι με το λάδι και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες για να απορροφήσει όλο το λάδι.
Αραιώνουμε το χυλό με τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το λάδι, μέχρι να γίνει μία κανονική ζύμη (όπως του ψωμιού).
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το ζυμάρι και τα πλάθουμε πολύ λεπτά κορδονάκια.
Διπλώνουμε τα κορδόνια σαν θηλιές και τα ρίχνουμε σε μπόλικο και πολύ καυτό λάδι. Τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτοπετσέτα για να ρουφήξει το λάδι τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.