Αγκινάρες αλα πολίτα

Αγκινάρες

Αγκινάρες (φωτογραφία από maqpie-moon)

Υλικά (για τέσσερις μερίδες) :

8 αγκινάρες
8 μικρές πατάτες
3 μέτρια καρότα περίπου 300 γραμμάρια
3 φρέσκια κρεμμύδια
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια άνηθο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές τη σούπας λάδι
3 λεμόνια
Αλάτι και πιπερι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό που μέσα έχουμε στύψει ένα λεμόνι.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες, καθαρίζουμε ολόκληρα τα ξερά κρεμμύδια, τις μικρές πατάτες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Τα σοτάρουμε 3 λεπτά στην κατσαρόλα με το λάδι. Έχουμε στύψει τα δύο λεμόνια και με το χυμό τους σβήνουμε τις αγκινάρες. Ρίχνουμε και ένα ποτήρι του κρασιού νερό, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό.Βράζουμε περίπου τρία τέταρτα της ώρας.
Παρακολουθούμε το νερό και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα. Βράζουμε
Εάν μας αρέσει, μπορούμε να δέσουμε την σάλτσα του φαγητού μας προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας αλεύρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.