Μπεσαμέλ

GD Star Rating
loading…
bechamel

Μπεσαμέλ

Υλικά:
    • 2 κουταλιές της σούπαςβούτυρο
    • 4κουταλιές της σούπας αλεύρι
    • 1 λίτρο γάλα
    • αλάτι
    • φρέσκο πιπέρι
    • μοσχοκάρυδο
anakatema bechamel

Ανακάτεμα μπεσαμέλ

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα. Η  φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες. Προσοχή να μην γίνει καφέ (γύρω στα 2 λεπτά). Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά με τον σύρμα για να μην μας σβολιάσει. Βοηθάει πολύ αν το γάλα είναι ζεστό γιατί μειώνεται ο κίνδυνος  σβολιάσματος. Αν όμως ανακατεύουμε καλά δεν είναι απαραίτητο.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σιγά σιγά η μπεσαμέλ μας θα πήξει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (αν θέλουμε), χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από  jeredb και  jlastras

GD Star Rating
loading…
Μπεσαμέλ, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

You may also like...

5 Σχόλια

  1. 29 Σεπτεμβρίου 2011

    […] Υλικά για την μπεσαμέλ: […]

  2. 24 Ιανουαρίου 2012

    […] τα μανιτάρια και αφήνουμε στην άκρη. Κάνουμε μια μπεσαμέλ με το υπόλοιπο βούτυρο, αλεύρι και γάλα. Προσθέτουμε […]

  3. 29 Φεβρουαρίου 2012

    […] το σουφλέ:6 κρόκοι αυγών9 ασπράδια αυγώνΥλικά για τη μπεσαμέλ:100 γραμμάρια αλεύρι100 γραμμάρια βούτυρο500 γραμμάρια […]

  4. 5 Ιουλίου 2012

    […] να έχουμε μια ελαφρώς πηχτή κρέμα (όπως τη μπεσαμέλ). Κατεβάζουμε τη κρέμα από τη φωτιά και τη βάζουμε σε […]

  5. 13 Αυγούστου 2013

    […] με την προετοιμασία σάλτσα μπεσαμέλ. Τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι για να λιώσει. […]

Τα σχόλια σας για τη συνταγή...