Κολοκυθοκάππαρη Κιμώλου (ομελέτα Κιμώλου στο φούρνο)

Κολοκυθοκάππαρη

Κολοκυθοκάππαρη

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • πιπέρι
  • αλάτι (με μέτρο, γιατί η κάππαρη αν και ξαλμυρισμένη είναι αλμυρούτσικη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θρούμπι, τριμμένα
  • ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση:

Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους.
Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, το μυρωδικό της επιλογής μας και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και, αν μας φανεί πολύ ρευστό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουτ. γλυκού αλεύρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών. Φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.

 

Συνοδεύουμε με  ντάκο.
Για πιο χορταστικο αποτέλεσμα κάνουμε και μια τηγανιά πατάτες.

 

Η φωτογραφία είναι από Héctor de Pereda

[divider top=”0″]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.