Λιγκουίνι με σάλτσα πέστο

Λιγκουίνι με σάλτσα πέστο

Λιγκουίνι με σάλτσα πέστο

 

Υλικά Συνταγής :

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (αφαιρούμε την πράσινη φύτρα)
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου)
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λίγα φύλλα βασιλικού (για διακόσμηση)
  • λίγες φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση Συνταγής :

Τρίβουμε την παρμεζάνα. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Μπορούμε να τα βάλουμε και στο μίξερ (πρώτα την παρμεζάνα για να τριφτεί και έπειτα τα υπόλοιπα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στον κάδο λοιπόν του μίξερ ή του multi προσθέτουμε το λάδι λίγο –λίγο από το άνοιγμα του καπακιού – όπως την μαγιονέζα (αν θέλουμε τη σάλτσα πιο αραιή, προσθέτουμε 50 γρ. νερό και αναμειγνύουμε ξανά). Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 1/2 λίτρο νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λιγκουίνι  .
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα αδειάζουμε στο πυρέξ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με λίγες φλούδες παρμεζάνας και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

Η φωτογραφία είναι από avlxyz 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.