Τα μυστικά της νοικοκυράς

τα μυστικά της νοικοκυράς

τα μυστικά της νοικοκυράς

 

  1. Για να μην κλαίμε, όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά, καθαρίζουμε πρώτα όλο το κρεμμύδι και στο τέλος τη ρίζα του.
  2. Αν βάλουμε στον πάτο της γλάστρας ένα φίλτρο καφέ πάνω στην τρύπα εξόδου του νερού, θα εμποδίζει το χώμα να φύγει, αλλά θα κρατάει και καλύτερα την υγρασία στο φυτό.
  3. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ λευκαντικά μαζί με χλωρίνη ή κάτι παρόμοιο γιατί ο συνδυασμός μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες αναθυμιάσεις.
  4. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρέσκα τα λεμόνια μας, αν τα βάλουμε σε ένα πλαστικό κουτί στην κατάψυξη.
  5. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τονωτικό για τα αδύνατα μαλλιά, χτυπώντας μισό φλιτζάνι γιαούρτι με ένα αυγό. Κάνουμε ένα καλό μασάζ στα μαλλιά μας, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  6. Οι πατάτες μας θα διατηρηθούν, αρκετό καιρό χωρίς να φυτρώσουν αν βάλουμε κοντά τους μερικά μήλα.
  7. 0 λεκές από κόκκινο κρασί πάνω στο χαλί βγαίνει με σόδα.
  8. Για να μειώσουμε κατά πολύ τον χρόνο σιδερώματος, πρέπει να απλώνουμε με προσοχή τα ρούχα και να τα διπλώνουμε καλά μόλις τα μαζέψουμε ή μόλις τα βγάλουμε από το στεγνωτήριο.
  9. Για να εξαφανίσουμε την μυρωδιά του καπνού από τα ρούχα μας, τα περνάμε με μία βούρτσα που θα έχουμε βυθίσει σε διάλυμα αμμωνίας. (1 κουταλάκι αμμωνία για 1 λίτρο νερό)
  10. Τους λεκέδες από μελάνι τους βγάζουμε όσο ακόμη είναι νωποί με τη λακ των μαλλιών μας. Ψεκάζουμε τον λεκέ αρκετές φορές και κατόπιν πλένουμε το ρούχο κανονικά.
  11. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που θα πάρουμε είναι φρέσκα, προσέχουμε τα φύλλα τους να είναι ζωηρά και να μην έχουν κίτρινα σημάδια.
  12. Για να διατηρηθούν τα δερμάτινα μας περισσότερο καιρό μαλακά, τα περνάμε ελαφρά με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα.
  13. Για να καθαρίσουμε τα φύλλα του φίκου μας, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γλυκερίνη σε ένα μάλλινο πανί και περνάμε προσεκτικά τα πράσινα φύλλα από τη γυαλιστερή τους πλευρά.
  14. Οι λεκέδες από καφέ καθαρίζουν από ένα μίγμα με ξύδι και οινόπνευμα που θα ετοιμάσω σε ίση αναλογία.
  15. Δεν πετάμε το φθαρμένο πανί της σανίδας σιδερώματος. Από τα γερά μέρη μπορούμε να φτιάξουμε αντιθερμικές πιάστρες για το φούρνο.
  16. Ένα καλό μαλακτικό για το λαιμό είναι ένα μίγμα από κονιάκ, ουίσκι, μέλι και τσάι του βουνού. Βράζω τα υγρά, διαλύω το μέλι και κάνω γαργάρες.
  17. Ένα αυτοσχέδιο καθαριστικό για μπρούντζινα μπορούμε να φτιάξουμε με ένα μέρος αμμωνία, 1 μέρος δυνατό ξύδι και 1 μέρος νερό. Τρίβω δυνατά με ένα σφουγγαράκι και γυαλίζω με μάλλινο ύφασμα.
  18. Τα βρασμένα φύλλα από το τσάι του βουνού είναι λίπασμα καλό για φυτά εσωτερικού χώρου.
  19. Για να ξεμπερδέψουμε εύκολα μία λεπτή χρυσή αλυσίδα, την πασπαλίζουμε με λίγο ταλκ. Οι κόμποι θα εξαφανιστούν γρήγορα.
  20. Το αφέψημα δεντρολίβανου μας δίνει επιδερμίδα λαμπερή και καθαρή και επίσης βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας.
  21. Για να διατηρήσουμε τα κρεμμύδια μας περισσότερο χωρίς να φυτρώσουν, τα βάζουμε σε χάρτινη σακούλα και τα τοποθετούμε στη θήκη του ψυγείου για τα λαχανικά.
  22. Αν μας στενεύουν τα καινούρια μας παπούτσια, βάζουμε μέσα στο καθένα ένα βρεμένο πανί με ζεστό νερό και μετά τα φοράμε μέχρι να πάρουν το σχήμα του ποδιού μας.
  23. Αν βάλουμε ένα φυσικό σφουγγάρι μέσα σε γλαστράκι και ρίξουμε στις τρύπες του σπόρους μαϊντανού, οι σπόροι θα βλαστήσουν και θα έχουμε πάντα φρέσκο μαϊντανό. Απαραιτήτως πρέπει να διατηρούμε το σφουγγάρι πάντα υγρό.
  24. Αν κόψει η μαγιονέζα, χτυπάμε ένα κρόκο αυγού σε καθαρό μπωλ και προσθέτουμε σιγά – σιγά την κομμένη μαγιονέζα, συνεχίζοντας το χτύπημα με προσοχή, μέχρι να αποκτήσει ξανά την λεία υφή της.
  25. Αν τα γυαλικά που πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων έχουν γρατσουνιές ή είναι θαμπά, μάλλον βάζουμε περισσότερο απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται.
  26. Επίσης πρέπει να ανοίγουμε την πόρτα αμέσως μετά το πλύσιμο των σκευών για να φεύγει ο ατμός.
  27. Για να γυαλίσει το δερμάτινο πορτοφόλι μας, το τρίβουμε με φλούδα πορτοκαλιού και μετά το σκουπίζουμε καλά με μαλακό ύφασμα.

    τα μυστικά της νοικοκυράς

    τα μυστικά της νοικοκυράς

  28. Για να εξαφανίσουμε τα άλατα από το βραστήρα, ή την τσαγιέρα βράζουμε μισό λίτρο νερό με 5 κουταλιές ξύδι.
  29. Αν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ναφθαλίνη ή καμφορά εναντίον του σκώρου στα χαλιά μας, τότε δεν τα τυλίγουμε σφιχτά για να μην μείνουν σημάδια στο τέλος από τους βόλους.
  30. Τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα αν τα ζεστάνουμε για λίγο, στο φούρνο μικροκυμάτων στη μεσαία ένταση.
  31. Τα βαμβακερά, τα λινά, τα μεταξωτά και τα βισκόζ τα σιδερώνουμε ελαφρώς υγρά, γιατί διαφορετικά δεν στρώνουν.
  32. Τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας πρέπει να τα πλένουμε πολύ σχολαστικά, γιατί (ειδικά τα εισαγόμενα) η φλούδα τους ψεκάζεται με μυκητοκτόνο, το οποίο φεύγει πολύ δύσκολα.
  33. Η μαγιά μπύρας είναι ένα καλό όπλο κατά του στρες. Αν την καταναλώσουμε το βράδυ, την επομένη ημέρα θα νιώθουμε πιο ήρεμοι.
  34. Για να βγάλουμε λεκέδες από τσάι σε μεταξωτό ύφασμα, διαλύουμε ένα κρόκο αυγού σε χλιαρό νερό και τρίβουμε με αυτό το ύφασμα στο σημείο του λεκέ. Ξεβγάζουμε πολύ καλά το ρούχο με νερό και πλένουμε κανονικά. Για πιο επίμονους λεκέδες χρησιμοποιούμε γλυκερίνη διαλυμένη σε νερό.
  35. Μπορούμε να καθαρίσουμε τα πορσελάνινα μόνο είδη μπάνιου από τα άλατα, χρησιμοποιώντας το καθαριστικό του φούρνου. Ψεκάζουμε, αφήνουμε για δύο λεπτά και κατόπιν ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  36. Το ψωμί μας θα διατηρηθεί στην ψωμιέρα περισσότερο χωρίς να μουχλιάσει, αν περάσουμε το εσωτερικό της με ένα πανί βουτηγμένο στο ξύδι.
  37. Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα τους πίνακες ζωγραφικής, χρησιμοποιούμε αντί για ξεσκονόπανο ένα μεγάλο πινέλο.
  38. Αν τρίψουμε τα δερμάτινα γάντια μας με ψίχα ψωμιού, θα καθαρίσουν και θα αποκτήσουν λάμψη.
  39. Για το πλύσιμο των μάλλινων και ευαίσθητων ρούχων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν ” 2 σε 1″. Η μαλακτική κρέμα που περιέχει θα φροντίσει απαλά τα ρούχα μας.
  40. Για να βγάλουμε τσίχλα που κόλλησε στο χαλί, βάζουμε πάνω  παγάκια και την ξεκολλάμε με ένα μυτερό μαχαίρι. Μετά τρίβουμε το χαλί με βούρτσα για να επανέλθει το τέλος.
  41. Για να διαπιστώσουμε αν τα αυγά είναι φρέσκα, γεμίζουμε ένα μπωλ με κρύο νερό και βάζουμε μέσα τα αυγά. Όσα αυγά Ξ  βυθιστούν, είναι φρέσκα. Όσα επιπλέουν δεν είναι.
  42. Για να υπολογίσουμε σωστά τις μερίδες των γλυκών που θα χρειαστούμε, αν έχουμε γιορτή ή τραπέζι, πρέπει να ξέρουμε ότι: 500 γρ. παγωτού δίνουν 6 μερίδες, 600 γρ. ζελέ δίνουν 6 μερίδες, μία τούρτα παγωτό του κιλού δίνει 12 μερίδες και ένα κέικ του κιλού 24 φέτες.
  43. Μπορούμε να διατηρήσουμε για πολλούς μήνες ξύσμα πορτοκαλιού, αν το φυλάξουμε μέσα σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά προσθέτοντας ζάχαρη ή κονιάκ.
  44. Όσοι έχουν προβλήματα τριχοφυΐας, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους. Τροφές πλούσιες σε ζωικά λίπη και πρωτεΐνες επιβαρύνουν το πρόβλημα.
  45. Μπορούμε να φυλάξουμε τα κεφτεδάκια μας στην κατάψυξη, χρησιμοποιώντας τις πλαστικές θήκες των αυγών, αφού τις πλύνουμε σχολαστικά.
  46. Όταν κάνουμε δίαιτα πρέπει να πίνουμε πολύ χυμό πορτοκαλιού.
  47. Τα ταλαιπωρημένα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου θα καθαρίσουν και θα λάμψουν αν στο νερό σφουγγαρίσματος διαλύσουμε λίγη αμμωνία.
  48. Για να αφαιρέσουμε τα κεριά από τα κηροπήγια, χωρίς να προκαλέσουμε ζημιές, τα βουτάμε για λίγη ώρα σε λεκάνη με καυτό νερό.
  49. Για να αποκρύνουμε άσχημες μυρωδιές από το σφουγγαράκι της κουζίνας, το βάζουμε σε διάλυμα από νερό χονδρό αλάτι και σόδα.
  50. Αν λεκιάσει το λευκό λινό τραπεζομάντηλο με κόκκινο κρασί, το αντίδοτο είναι το λευκό κρασί. Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ λίγο λευκό κρασί, και το τρίβουμε.
  51. Για να μην μαυρίζουν γρήγορα τα ασημένια μαχαιροπίρουνα, βάζουμε μέσα στο κουτί ή στο συρτάρι που τα φυλάμε λίγη καμφορά.
  52. Τα σκόρδα μας θα διατηρηθούν πολύ αν τα φυλάξουμε σε βαζάκι που κλείνει ερμητικά στο ψυγείο. Επίσης μπορούμε να καθαρίσουμε τα σκόρδα και να βάλουμε τις σκελίδες μέσα σε βάζο που κλείνει ερμητικά με λάδι.
  53. Αν πεταχτεί λάδι από το τηγάνι και μας κάψει, βάζουμε αμέσως πάνω στο κάψιμο κομμένη πατάτα, ή ντομάτα.. Θα ανακουφιστούμε αμέσως.
  54. Ένα αναμμένο κερί, απομακρύνει την μυρωδιά του κομμένου κρεμμυδιού.
  55. Για να κρατήσουμε τις μπότες μας όρθιες, τοποθετούμε στην καθεμία από δύο περιοδικά τυλιγμένα σε ρολό.
  56. Για να δούμε αν η μαγιά μπύρας που έχουμε είναι ενεργή, ρίχνουμε ένα μικρό κομματάκι σε νερό που βράζει. Αν αφρίσει είναι εντάξει.
  57. Για να διατηρηθούν τα ασπρόρουχά μας καλύτερα, πριν τα φορέσουμε, τα βάζουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ σε νερό όπου έχουμε διαλύσει χονδρό αλάτι.

 

Οι φωτογραφίες είναι από  mrrobertwade (wadey) και  huntz

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    poli kales isumyoules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.