Κεκάκια με φέτα και λιαστή ντομάτα – Ο Στέλιος Παρλιάρος αφιερώνει στον Λευτέρη Λαζάρου

Γευστική διαδρομή απο το Στέλιο Παρλιάρο και τον chef Λευτέρη Λαζάρου στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή “Γλυκειές Αλχημείες” του megatv με την δημιουργία υφάλμυρου κεικ με λιαστή ντομάτα και φέτα.
“Καλά Χριστούγεννα” σε όλους σας.

ΥΛΙΚΑ:

  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καμμένο) Lurpak
  • 3 ασπράδια αυγού (από μικρού μεγέθους αυγά)
  • 1 πρέζα αλάτι χονδρό
  • 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 60 γρ. φουντούκι
  • 40 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ψιλοκομμένη σκληρή φέτα
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες
  • 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση Συνταγής:

Στο μπλέντερ αλέθουμε το φουντούκι μαζί με το αλεύρι, σε σκόνη.
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικές φόρμες σιλικόνης ή ατομικές βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά περίπου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’ λεπτά
Μερίδες: 20

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.