Κουνουπίδι Καπαμά

 

Υλικά:

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κονκασέ ντομάτας ή 1 μεγάλη ντομάτα αλεσμένη στο μπλέντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Λίγο κανέλα σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγη ζάχαρη (1 πρέζα)
  • Λίγο σέλινο
  • Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
  • Μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες

Εκτέλεση :

Κουνουπίδι Καπαμάς

Κουνουπίδι Καπαμάς

Πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι.
Το χωρίζουμε σε μπουκετάκια και το ξαναπλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και ανακατεύουμε με προσοχή να μην μας διαλύσει το κουνουπίδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει όλα τα υλικά.
Το σέλινο το βάζουμε για να πάρει την έντονη μυρωδιά του κουνουπιδιού και από το φαγητό αλλά και από τη κουζίνα μας.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να βράσει το κουνουπίδι μας και τα καρότα και να πιεί όλα σχεδόν τα υγρά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.