Νισεστέ, γνωστό και ως κορν φλάουρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

5 Σχόλια

  1. «….Πως γίνεται ο νισεστές
    Χρησιμοποιούμε σιτάρι καλής ποιότητας.» …… καλαμπόκι όχι σιτάρι

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ο Νισεστέ προέρχεται από τούρκικη λέξη και σημαίνει άμυλο.
      Όλων των ειδών τα άμυλα μπορούμε να τα πούμε νισεστέ, δηλ. το άμυλο σιταριού, το άμυλο καλαμποκιού (άνθος αραβοσίτου), το άμυλο ρυζιού (άνθος ορύζης), το άμυλο της πατάτας (πατατάλευρο), του κριθαριού, της βρώμης, της μανιόκας (ταπιόκα), της μαράντας (αραρούτι), κ.λ.π.

      Η ιστορία του νισεστέ: Στα ελληνικά βιβλία μαγειρικής ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα. Τότε δεν κυκλοφορούσαν στο εμπόριο οι γνωστές, σήμερα, συσκευασίες νισεστέ. Οι νοικοκυρές έφτιαχναν μόνες τους το νισεστέ από σιτάρι.
      Στις αρχές του 20ου αιώνα αλέστηκε η άσπρη καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού σε πολύ λεπτή «μεταξένια» σκόνη. Το γνωστό σε όλους κορν φλάουρ, (άνθος αραβοσίτου, μαϊζένα, άμυλο καλαμποκιού, κ.λ.π.)
      Τις τελευταίες δεκαετίες: Πολλές εταιρείες αλεύρων διακινούν το άμυλο καλαμποκιού, και μόνον αυτό, με την ονομασία νισεστές.

  1. 3 Οκτωβρίου 2011

    […] 10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) Κορν Φλάουρ […]

  2. 3 Οκτωβρίου 2011

    […] μαλακό) 1/4 του τσαγιού νερό 1/4 του τσαγιού λάδι Κορν φλάυρ ή νισεστέ για το ανοιγμα του φύλλου Σπορέλαιο για το […]

  3. 10 Οκτωβρίου 2011

    […] 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ […]

Τα σχόλια σας για τη συνταγή...