Σοκολατόπιτα από τις Γλυκές Αλχημείες και τον Στέλιο Παρλιάρο

GD Star Rating
loading…

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 15 γρ. κακάο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.

GD Star Rating
loading…
Σοκολατόπιτα από τις Γλυκές Αλχημείες και τον Στέλιο Παρλιάρο, 4.2 out of 5 based on 82 ratings