Αρωματικό κινέζικο στιφάδο με μοσχάρι

Αρωματικό κινέζικο στιφάδο με μοσχάρι

Αρωματικό κινέζικο στιφάδο με μοσχάρι

Συστατικά :

  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 1 / 2 φλιτζάνι αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
  • 500 γραμμάρια στήθος βόειο κρέας(μοσχάρι), καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 / 2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κοτσάνια από φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1,5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας sake (σάκε)
  • 1 / 2 κουταλάκι πιπέρι Sichuan
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισου
  • 1 ολόκληρο γαρίφαλο
  • 3 αποξηραμένα κόκκινο τσίλι
  • 1 ξύλο κανέλας (μήκους 5εκ)
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Πώς να κάνουμε το Αρωματικό κινέζικο στιφάδο με μοσχάρι :

Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε βραστό νερό για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρέστε τα μανιτάρια, ψιλοκόψτε τα  αφήστε τα στη άκρη.
Σουρώστε το ζουμί. Πετάξτε τα υπολείμματα  και κρατήστε 1 φλιτζάνι ζουμί.
Σοτάρετε το βόειο κρέας από όλες τις πλευρές , μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Τηγανίζουμε μερικά λεπτά.
Ανακατέψτε το ζουμί από το μούλιασμα με τα 2 φλιτζάνια ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε, το Sichuan πιπέρι, τα αστέρια γλυκάνισου, το γαρύφαλλο, τα αποξηραμένα τσίλι και το ξύλο κανέλας.
Σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα.
Προσθέστε τα μανιτάρια, ξανασκεπάστε και σιγοβράστε για ακόμη 40 λεπτά ή μέχρι το μοσχαράκι να είναι μαλακό.
Αφαιρέστε από το μείγμα το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα.Πετάξτε τα αστεροειδή γλυκάνισου, το γαρίφαλο, τα αποξηραμένα τσίλι και ξύλο κανέλας.
Βράστε το υπόλοιπο υγρό ,  μέχρι να μειωθεί στο 1 φλιτζάνι.
Τ0 σερβίρουμε πασπαλισμένο με φρέσκα κρεμμυδάκια και σησαμέλαιο. Συνοδεύεται με ρύζι. Πάνω από το ρύζι ρίχνουμε τη  σάλτσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.