Βελούδινη μους καπνιστού σολομού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Veloudini-mousse-kapnistou-solomou

Βελούδινη μους καπνιστού σολομού

 

Μία πεντανόστιμη και αέρινη μους σολομού για το ξεκίνημα της γιορτινής βραδιάς.

 Υλικά

  • 1/2 κιλό καπνιστός σολομός
  • 2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια)στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαγιονέζα
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 7 φύλλα (14 γραμμάρια)ζελατίνη
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • Για το γαρνίρισμα
  • μαύρο χαβιάρι
  • μπρικ
  • φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης ή σίκαλης
Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσει.
Κόβουμε σε κομμάτια το σολομό. Χτυπάμε στο μπλέντερ το σολομό, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα.
Προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα, λεμόνι και αλάτι (με προσοχή το αλάτι, γιατί ο σολομός είναι αλμυρός).
Αφού αφρατέψει και πολτοποιηθεί καλά το μείγμα, το μεταφέρουμε σε μπολ.
Στύβουμε με τα χέρια καλά τη φουσκωμένη ζελατίνη και τη διαλύουμε σε 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε γρήγορα τη λιωμένη ζελατίνη στη μους σολομού και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και γρήγορες κινήσεις.
Σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ στρώνουμε μεμβράνη, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη μους σολομού και παγώνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε τη μους αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διακοσμούμε την επιφάνεια με αυλάκια, λωρίδες κάθετες ή διαγώνιες, χαβιάρι εναλλάξ με μπρικ.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένα ψωμάκια ολικής άλεσης.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας  15 λεπτά
Χρόνος ψύξης  300 λεπτά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.