Γλυκες Αλχημιες – Παλμιε & Αλμυρα Σφολιατίνια από τον Παρλιάρο

 

Συνταγη απο την εκπομη ” Γλυκες Αλχημιες ” που προβαλεται στο Mega. Ο Στελιος Παρλιαρος ασχολειται σε αυτη την εκπομπη, 28/11/2009 , με την σφολιατα και φτιαχνει παλμιε και αλμυρα σφολιατινια!!! *Ειναι γρηγορα, ευκολα και πεντανοστιμα!!!!! Σας προτινω να τα φτιαξεται!

http://www.youtube.com/watch?v=KGgY_jE-JZ0

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • παρμεζάνα
  • πιπέρι καγιέν ή πάπρικα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΜΙΕ:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • ζάχαρη

 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ:
Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε στη μέση.
Το βρέχουμε ή το αυγουλώνουμε.
Στο μισό βάζουμε ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη) και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στο άλλο μισό τρίβουμε παρμεζάνα και ρίχνουμε λίγο καγιέν ή πάπρικα.
Κόβουμε τις σφολιάτες σε μπαστουνάκια ή τετραγωνάκια.
Αν θέλουμε στριφογυρίζουμε τα μπαστουνάκια για σχέδιο και ψήνουμε στους 170οC για 20-30 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΜΙΕ:
Απλώνουμε τη σφολιάτα και τη βρέχουμε με λίγο νερό.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό και από τις δύο πλευρές, μέχρι τα δύο ρολά να συναντηθούν στη μέση της σφολιάτας.
Στο κέντρο βάζουμε ξανά λίγο νερό και ζάχαρη.
Κόβουμε το ρολό της σφολιάτας σε μικρά κομματάκια (παλμιέ) και τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Τα πιέζουμε λίγο και ψήνουμε στους 170οC για 20-30 λεπτά.


 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.