Ρεβιθάδα με κιμά από τη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Revithada-me-kima

Όσπρια με κρέας: ένας συνδυασμός καταπληκτικός! Αφήστε τα ρεβίθια να χυλώσουν μέσα στη σάλτσα του κιμά. Σερβίρετε κάθε μερίδα με μία κουταλιά γιαούρτι. Απλά, τέλειο!

Υλικά
  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά σόδα.
Την επομένη στραγγίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά.
Στο ½ ελαιόλαδο (από το συνολικό) σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄.
Δεν ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο τριμμένο να μαραθούν για 4΄-5΄. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα μέχρι να χυλώσουν τα ρεβίθια και να μείνει το φαγητό σχεδόν μόνο με το λάδι του.
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση το φαγητό. Τα σερβίρουμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι από πάνω.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.