Φάβα παντρεμένη

fava pantremeni

Φάβα παντρεμένη

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 πακέτο φάβα (500 γραμμάρια)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1-2 κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη φάβα σε περίπου 1 λίτρο νερό (περίπου 4 ποτήρια).
Μόλις πάρει βράση, θα βγάλει αφρό, τον οποίο πρέπει να τον αφαιρέσουμε.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον κύβο λαχανικών.
Ψιλοκόβουμε το 1 κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτό στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά, μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί όλα σχεδόν τα υγρά και να χυλώσει.
Προσέχουμε να μην μας αρπάξει…για αυτό πρέπει να το ανακατεύουμε που και που.

φουσκάλες φάβας

φουσκάλες φάβας

 

Όταν η φάβα μας βγάλει φουσκάλες (όπως το ρύζι) είναι έτοιμη.
Την κατεβάζουμε από τη φωτιά,και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μερικοί την προτιμούν πουρέ, οπότε μπορείτε να την περάσετε από το μπλέντερ ή να την λιώσετε με ένα πιρούνι.
Τέλος ψιλοκόβουμε 1 κρεμμύδι και προσθέτουμε από λίγο σε κάθε πιάτο.
Μπορείτε να ψιλοκόψετε και μία ντομάτα και να τη προσθέσετε και αυτή σε κάθε πιάτο που θα σερβίρετε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.