Tavuk Gogsu-Στέλιος Παρλιάρος – Γλυκιές Αλχημείες

Γευστική διαδρομή με γλυκοθεραπεία απο το Στέλιο Παρλιάρο στο MEGA.
Μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα γλυκό ανατολίτικης κουζίνας που το βρίσκεις σε κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης κρέμας και στήθους απο κοτόπουλο το TOVUK GOGSU.
Πρόκειται για την εκπομπή Γλυκιές αλχημείες του MEGA.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1.400 γραμμάρια γάλα
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια πατατάλευρο
  • 180 γραμμάρια ρυζάλευρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 στήθος κοτόπουλου (πολύ φρέσκο) βρασμένο
  • Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο σε λεπτές ίνες και με τη παλάμη μας πιέζουμε τις ίνες να γίνουν πιο λεπτές.
Τις πλένουμε αλλάζοντας το νερό 4 φορές.
Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά.
Σ’ ένα μικρό μπωλ βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο.
Ρίχνουμε σ’ αυτό λίγο από το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα.
Αφήνουμε τη κρέμα να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παίρνουμε 4-5 κουταλιές από τη κρέμα και τις ρίχνουμε στο στήθος του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε και το επαναφέρουμε στη κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κρέμα μας να γίνει πολύ ελαστική.
Τοποθετούμε τη κρέμα σ’ ένα τετράγωνο ταψάκι ύψους 2 εκατ. και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα τυλίγουμε σε ρολά.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 8 – 10

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.