BLANC-MANGER ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ

GD Star Rating
loading…

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γραμμάρια   αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 2 πικραμύγδαλα
  •  1 σφηνάκι νερό
  • 400 γραμμάρια   κρέμα γάλακτος Arla
  •  75 γραμμάρια   ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση
  • 1,5 φύλλο ζελατίνας (7,5 γρ.)
  • 100 γραμμάρια   κρέμα γάλακτος Arla χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

ΥΛΙΚΑ ΓIA THN ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ:

  • 500 γραμμάρια   πούλπα από βατόμουρα
  • 100γραμμάρια   ζάχαρη

[Τα έχουμε βράσει μαζί για 3 λεπτά και έχουμε αφήσει το μίγμα να κρυώσει

Στο μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα πικραμύγδαλα πολύ καλά.
Προσθέτουμε στο μπλέντερ 1 σφηνάκι νερό έως ότου σχηματιστεί ένα πολτός.
Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα τουλπάνι και το κρεμάμε έτσι ώστε να στραγγίξει όλο το γάλα του αμυγδάλου.
Πιέζουμε με τις παλάμες μας το τουλπάνι ώστε να το στραγγίξουμε καλά*.
Παίρνουμε το 1/3 από το γάλα αμυγδάλου, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά.
Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε αυτό το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου.
Προσθέτουμε το κλωναράκι βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα αρχίσει να πήζει.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και κόκκινη σάλτσα από φρούτα.

*Αυτό το μίγμα που μένει στο τουλπάνι το χρησιμοποιούμε στη συνταγή «ΨΗΤΑ ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ».

 

GD Star Rating
loading…
BLANC-MANGER ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ, 4.0 out of 5 based on 2 ratings