Γαλοπούλα με γέμιση από τον Άκη Πετρετζίκη στο Πρωινό μου

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινο μήλο
  • θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε το δέρμα κάτω από την γαλοπούλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το μαϊντανο, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και καλό αλατοπίπερο.
Βάζουμε το μισό κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας και το άλλο μισό το αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζουμε την γαλοπούλα για να μείνει ζουμερή.
Στη συνέχεια τυλίγουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλ, αλουμινόχαρτο βούτυρο και μυρωδικά.
Την ψήνουμε στους 170 βαθμούς. Τα τελευταία 30 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Ξεκουράζουμε την γαλοπούλα τουλάζιστον για 30 λεπτά πριν την κόψουμε και την σερβίρουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.