ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ)

ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φρέσκο χυμό από πορτοκάλι
  •  75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 γεμάτο κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο

Σε ένα μπωλ ή στο μίξερ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό και το κρασί. Ρίχνουμε την άχνη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 5 εκ. κόβουμε δίσκους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Βάρος: 800 γρ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.