Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λάχανο

Για την γέμιση:

  • 500 γραμμάρια κιμά χοιρινό ή μισό μισό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • κύμινο (αρκετό)
  • 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για τον ζωμό:

  • λίγο σέλινο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κύβους κοτόπουλο

Για το αυγολέμονο:

  • 4 κρόκους αυγού
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

Παρακολουθείστε το βίντεο παρακάτω (αργεί λίγο να φορτώσει) και μάθετε πως κάνει ο Άκης τους λαχανοντολμάδες. Επίσης δείτε το μυστικό του για το αυγολέμονο!

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τυλίγουμε το λάχανο με μεμβράνη και ψήνουμε στα μικροκύματα για 15′.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Βάζουμε στην βάση της κατσαρόλας τα υλικά για τον ζωμό και καλύπτουμε με φύλλα λάχανο.
Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και στιβάζουμε σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο, σκεπάζουμε με λάχανο και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω.
Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1 1/2 ώρα.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας σε μπεν μαρί κρόκους και λεμόνι προσθέτοντας σιγά σιγά τον ζωμό από τους λαχανοντολμάδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η akis λέει:

    Bravo man eisai grandeee…KE BONOOOO LAXANODOLMADESSS
    an den eixes kai tous vlakes gyrw sou na sou ta spaneeee!!!!
    RESPECT…

Γράψτε απάντηση στο akis Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.