ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Λουκουμάς γεμιστός με σοκολάτα

Λουκουμάς γεμιστός με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:
  • 500 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 20 γραμμάρια μαγιά μπύρας φρέσκια
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 γραμμάρια αλάτι
  • 520 γραμμάρια αλεύρι σκληρό αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  •  100 γραμμάρια κουβερτούρα με 70% κακάο
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • μέλι για το σερβίρισμα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος στους 90οC και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα και φτιάχνουμε μία ganache.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μικρές κάψουλες σιλικόνης, εάν διαθέτουμε, και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Εάν δεν διαθέτουμε τέτοιες κάψουλες, αφήνουμε την ganache στο ψυγείο να παγώσει και με ένα κορνέ φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια διαμέτρου 1,5-2 εκ. επάνω σε μία λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:
Τοποθετούμε λίγο από το γάλα στη φωτιά να χλιάνει ελαφρώς και μέσα σ’ αυτό διαλύουμε τη μαγιά προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Αδειάζουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με το αλεύρι πολύ καλά είτε στο μίξερ είτε με σύρμα. Αφήνουμε το μίγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι σε όχι πολύ δυνατή φωτιά. Παίρνουμε λίγη ζύμη του λουκουμά και καλύπτουμε μ’ αυτή ένα παγωμένο μπαλάκι ganache. Πρέπει να προσέξουμε η ganache να είναι καλυμμένη καλά και να μη βγαίνει έξω από τη ζύμη. Για να το πετύχουμε, αλευρώνουμε τα χέρια μας ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα τη ζύμη. Ρίχνουμε τους γεμιστούς λουκουμάδες μέσα στο λάδι και με μία τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνεχώς έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.