Ο Αγαμέμνωνας από το Junior MasterChef μαγειρεύει gourmet ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί και σιρόπι ροδιού και πουρέ από πατάτα, σελινόριζα και καρότο!

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γραμμάρια ψαρονέφρι
  • 1 κύβο κότας
  • 3 κουταλιές πετιμέζι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 200 γραμμάρια κόκκινο κρασί
  • χυμό από 3 ρόδια
  • 3-4 πατάτες
  • 1 σελινόριζα
  • 3-4 καρότα
  • 1 ματσάκι τζάιβς (σχινόπρασο)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι και θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τον πουρέ:

Βράζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα, τα περνάμε από τον μύλο και ο πουρές μας είναι έτοιμος.

Για το σιρόπι:

Σε ένα λίτρο ζεστό νερό βάζουμε ένα κύβο κότας και τον διαλύουμε. Εμείς θα χρειαστούμε τα 100 γραμμάρια ζωμού.
Τον υπόλοιπο ζωμό μπορούμε να τον κάνουμε παγάκια και να τον έχουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.
Στα 100 γραμμάρια ζωμού προσθέτουμε 50 ml κόκκινο κρασί,3 κουταλιές πετιμέζι, τον χυμό από 2,5 ρόδια και 1 φύλλο δάφνης.
Βράζουμε το μείγμα μας μέχρι να μείνει το 1/4.

Λιώνουμε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, προσθέτουμε 3 λεπτές φέτες σκόρδο και 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις τσιγαριστεί λίγο το κρεμμύδι, ρίχνουμε το ψαρονέφρι, αφού πρώτα το έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το σβήνουμε με 250 ml κρασί, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.
Που και που το ξεσκεπάζουμε και το ελέγχουμε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.