ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ!

Κέικ πορτοκάλι - Πορτοκαλόπιτα Παρλιάρου

Κέικ πορτοκάλι – Πορτοκαλόπιτα Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη 
  • 75 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 140 γραμμάρια  αλεύρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  50 γραμμάρια  βούτυρο λιωμμένο
  •  15 γραμμάρια  πορτοκαλόνερο 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • χυμός από μισό πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170ºC για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 47 λεπτά
Μερίδες: 8

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.