ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ!

GD Star Rating
loading…
Κέικ πορτοκάλι - Πορτοκαλόπιτα Παρλιάρου

Κέικ πορτοκάλι – Πορτοκαλόπιτα Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη 
  • 75 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 140 γραμμάρια  αλεύρι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  50 γραμμάρια  βούτυρο λιωμμένο
  •  15 γραμμάρια  πορτοκαλόνερο 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • χυμός από μισό πορτοκάλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμμένο βούτυρο και το πορτοκαλόνερο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 7 λεπτά και, στη συνέχεια, στους 160-170ºC για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και με ένα πινέλο το γλασάρουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 47 λεπτά
Μερίδες: 8

GD Star Rating
loading…
ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡΟ ΣΤΙΣ ΓΛΥΚΙΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ!, 3.4 out of 5 based on 41 ratings
Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

Ίσως σου αρέσει επίσης...

5 Responses

  1. 16 Ιανουαρίου 2012

    […] ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡ…   Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα: Κόβουμε σε κομμάτια τα φύλλα κρούστας και τα αφήνουμε να ξεραθούν για μισή μέρα ή λίγες ώρες. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά. Τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μετρίου μεγέθους ταψί. […]

  2. 19 Ιανουαρίου 2012

    […] ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡ…       ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη  75 γραμμάρια  κρέμα… […]

  3. 19 Ιανουαρίου 2012

    […] ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡ…       ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη  75 γραμμάρια  κρέμα… […]

  4. 24 Ιανουαρίου 2012

    […] Εκτέλεση: Πολτοποιούμε πρώτα τα παντζάρια… Related posts:ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡ…       ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη  75 […]

  5. 26 Ιανουαρίου 2012

    […] ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΡΛΙΑΡ…       ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά 175 γραμμάρια  ζάχαρη  75 γραμμάρια  κρέμα… […]

Τα σχόλια σας για τη συνταγή...