Γλυκό του κουταλιού καρότο με αμύγδαλο

Γλυκό καρότο με αμύγδαλο

Γλυκό καρότο με αμύγδαλο

Υλικά:

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα ( περίπου 1,3 κιλού ακαθάριστα αν τα καθαρίσουμε με τον αποφλοιωτή)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 2 βανίλιες
  • 10 με 15 γαρύφαλλα ή μοσχοκάρφια
  • 1 λεμόνι
  • 150 – 200 γραμμάρια αμύγδαλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό.
Μόλις πάρουν μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Με τα ακροδάχτυλά μας τα πιέζουμε ελαφρά ώστε να διαχωριστεί η φλούδα από τον καρπό.
Προσοχή γιατί γλιστράνε.
Αν έχετε μικρά παιδιά βάλτε τα να σας τα καθαρίσουν, είναι πολύ διασκεδαστικό και τα απασχολείτε κιόλας.
Τα καθαρισμένα αμύγδαλα, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Όταν τα συγκεντρώσουμε όλα τα κόβουμε κατά μήκος στα 4.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε τα καρότα στον ειδικό τρίφτη ώστε να προκύψουν μακρόστενα sticks.(αναφέρομαι σε αυτόν τον τρίφτη γιατί αν είναι πιο χοντροκομμένα ίσως αλλάζουν οι χρόνοι).
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καρότο, το αφήνουμε 12 λεπτά και το σουρώνουμε πάρα πολύ καλά. Προσοχή να είναι πάρα πολύ καλά σουρωμένο, γιατί ότι υγρά μένουν επιβραδύνουν το δέσιμο του σιροπιού αργότερα…
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη τις βανίλιες και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα .Μετά από 25 λεπτά ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 10 λεπτά αργότερα ρίχνουμε το καρότο και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ίσως και λίγο περισσότερο ακόμα να βράσει.
2 -3 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τα κομμένα αμύγδαλα για να πάρουν την τελευταία βράση.

Παρατηρήσεις:
Οι χρόνοι που δίνονται είναι ενδεικτικοί.
Παίζει ρόλο το πόσα υγρά έχουν τα καρότα μας, αλλά και η κατσαρόλα που χρησιμοποιούμε.

Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού άλλωστε και ταιριάζει πάρα πολύ με λίγη κανελλίτσα από πάνω.
Επίσης είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για γιαούρτι ή παγωτό.
Και προφανώς αν δεν θέλουμε να βάλουμε τα αμύγδαλα κανένα πρόβλημα είναι εξίσου ωραίο.
Καλή επιτυχία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.