Ανοιχτή χορτόπιτα ή χορτοτάρτα από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”.

 

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια χόρτα καθαρισμένα
  • 2 κρεμμύδια
  • 400 γραμμάρια ρικότα
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 1/4 της κούπας μαϊντανό
  • 1/4 της κούπας δυόσμο
  • 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • λάδι
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σπανάκι ή ό,τι χόρτο θα χρησιμοποιήσουμε και τα βάζουμε περίπου μισή σε νερό για να καθαρίσουν.
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα χόρτα.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το σοταρισμένο χόρτο σε ένα σουρωτήρι.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, αφού να έχουμε χοντροκόψει μαζί με μοσχοκάρυδο.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,λίγο πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί τάρτας βάζουμε ένα φύλλο κρούστας, λαδώνουμε και βάζουμε το επόμενο μέχρι να βάλουμε και τα 8 φύλλα.
Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε και γυρνάμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα.
Λαδώνουμε λίγο και ψήνουμε 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.