Κραμπλ αχλαδιού και φράουλας – Pear & Strawberries Crumble από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”

 

Σήμερα 17/2/2012 ο Άκης μας έφτιαξε μια διαφορετική άποψη εκμετάλλευσης των φρούτων εποχής…. Pear & Strawberries Crumble.
Επίσης μας αποκάλυψε  μυστικά – tips για τη σαντιγύ!
Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα.
Επιπλέον παρακολουθείστε τα βίντεο για να δείτε τον Άκη Πετρετζίκη να φτιάχνει το γλυκό μαζί με τη Φαίη Σκορδά.
Τα βίντεο μπορεί να αργήσουν να φορτώσουν λίγο και να σας εμφανίζεται ένα κενό στη θέση τους…λίγο υπομονή και θα φορτώσουν. Δεν είναι θέμα του δικού μας site αλλά του Mega channel.

Καλή επιτυχία!

Υλικά για το crumble:

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 125 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι πιπέρι

Υλικά για τη γέμιση:

 


 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αχλάδια εξωτερικά, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το μέρος με τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβουμε όσο μας αρέσει μέσα σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το τζίντζερ και την βανίλια – βανιλλίνη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μας τραβήξει τα υγρά των φρούτων.
Πασπαλίζουμε και με τη ζάχαρη.

Για το κραμπλ:

Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι και τη ζάχαρη να χτυπηθούν.
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο να χτυπηθεί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Απλώνουμε το κράμπλ στο πυρέξ πάνω από τα φρούτα και ψήνουμε για 25 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Θέλουμε να πάρει χρώμα από πάνω και επιπλέον να έχουν ψηθεί και τα φρούτα μας.

Για τη σαντιγύ:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης άχνης.
Για να μην μας κόψει η σαντιγύ πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι κατευθείαν από το ψυγείο.
Με όσα παραπάνω λιπαρά είναι η κρέμα, τόσο πιο ωραία και σωστή θα μας γίνει η σαντιγύ.

 

Σερβίρουμε το γλυκό σε πατώματα και στο τέλος ρίχνουμε λίγη από τη σαντιγύ από πάνω.

Αν αντί για φράουλες βάλουμε αποξηραμένα φρούτα, τότε θα μειώσουμε λίγο τη ζάχαρη για να μη μας γίνει πολύ γλυκό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.