Ο Άκης μαγειρεύει τραχανότο και τραχανοκεφτέδες στο “Πρωινό mou”.

Πάλι μας ξάφνιασε ο Άκης σήμερα.
Μία διαφορετική συνταγή, που σίγουρα θα αρέσει και στα παιδιά που συνήθως δεν τρώνε τον τραχανά σκέτο.
Επίσης μας δείχνει και μια παραλλαγή για το τραχανότο, ου όπως μας λέει γίνεται και με ο ριζότο.
Δείτε παρακάτω τα  υλικά, το βίντεο και την εκτέλεση.
Το βίντεο αργεί λίγο να φορτώσει και στη θέση του φαίνεται κενό….λίγο υπομονή.

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γραμμάρια τραχανά ξινό
  • 3 ντομάτες (χτυπημένες στο μπλέντερ)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • μυρωδικά (ρίγανη, μαϊντανό και δυόσμο) ψιλοκομμένα
  • ζωμό κοτόπουλου ή δυο κύβους
  • βούτυρο
  • τυρί 100 γραμμάρια

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σωτάρουμε κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά και σωτάρουμε λίγο ακόμη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο ζωμό κοτόπουλου.
Την ίδια στιγμή σωτάρουμε σε ένα τηγάνι το κοτόπουλο, αφού πρώτα το βουτήξουμε σε ελαιόλαδο.
Βάζουμε και το κοτόπουλο στον τραχανά.
Στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, αλάτοπίπερο,  τα μυρωδικά και το τυρί.

Αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο, δεν βάζουμε κοτόπουλο.

 

Για τους τραχανοκεφτέδες:

Τραχανοκεφτέδες

Τραχανοκεφτέδες

Όταν μας έχει κρυώσει το τραχανότο ή μας έχει περισσέψει από τη προηγούμενη μέρα, το πλάθουμε σε κεφτέδες.
Αν δεν είναι αρκετά σφικτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Αφού τους πλάσουμε, τους αλευρώνουμε και εξωτερικά και τους τηγανίζουμε σε λίγο λάδι.
Κάθε φορά που τελειώνουμε τη κάθε τηγανιά, καθαρίζουμε το τηγάνι, ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι  και τηγανίζουμε τους υπόλοιπους τραχανοκεφτέδες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.