Ο Γρηγόρης Χριστοδούλου μας φτιάχνει comfort food…ζεστή αρωματική σαλάτα καρότου, κότσι στην κατσαρόλα και γλυκό κανταΐφι με φιδέ στο “chef on air”.

 

Ο επικεφαλής της slow food στην Ελλάδα Γρηγόρης Χριστοδούλου μας φτιάχνει comfort food!
Δείτε τη συνταγή για μια ζεστή αρωματική σαλάτα καρότου και όλες τις οδηγίες για ένα πετυχημένο κότσι στην κατσαρόλα.
Για όσους λατρεύουν το κανταϊφι ο Γρηγόρης φτιάχνει μια γρήγορη εκδοχή του τηγανίζοντας φιδέ!…την Πέμπτη 17/11!
Επίσης δείτε το tip της ημέρας …πως να κόβετε και να σερβίρετε το κοτόπουλο.

 

Υλικά για τη ζεστή αρωματική σαλάτα καρότου για 2 άτομα:

  • 6 καρότα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αρακά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 150 γραμμάρια σαλάμι αέρος Κερκύρας ( ή άλλο πικάντικο αλλαντικό)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστή σαλάτα καρότου

Ζεστή σαλάτα καρότου

 

Τρίβουμε το καρότο.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με λίγο μαργαρίνη να ζεσταίνεται μαζί με το γλυκάνισο.
Κόβουμε το αλλαντικό σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε πιπέρι.
Σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε το καρότο να σοταριστεί πολύ λίγο.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να μαγειρευτεί.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ανακατεύουμε και το αφήνουμε λίγο σκεπασμένο, ίσα ίσα να μαραθεί λίγο το κρεμμύδι.

 

Η παρακάτω συνταγή μπορείτε να το κάνετε και με μοσχάρι ή οποιοδήποτε άλλο κρέας με το κόκκαλο του.

Υλικά για το χοιρινό κότσι:

  • 1 χοιρινό κότσι (1 κιλό)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ροζ πιπέρι
  • 1 ποτήρι χυμό ροδιού
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 του φλιτζανιού του τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 1 σφηνάκι σόγια σος
  • 1/2 του φλιτζανιού του τσαγιού μέλι

 

Εκτέλεση:

Χοιρινό κότσι

Χοιρινό κότσι

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και το ροζ  πιπέρι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει λίγο το σκόρδο.
Προσθέτουμε το κότσι, αφού πρώτα του έχουμε αφαιρέσει την πέτσα και όσο πάχος μπορούμε.
Το γυρνάμε από όλες τις μεριές.
Έτσι δημιουργούμε μία κρούστα γύρω από το κρέας, για να κρατήσει τα υγρά του.
Αφαιρούμε τα σκόρδα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, το λευκό κρασί, το σφηνάκι σόγιας και το χυμό ροδιού.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χωρίσει το κρέας από το κόκκαλο.

 

Υλικά για γλυκό κανταΐφι με φιδέ:

  •  1 πακέτο φιδέ σε φωλιές
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ανάλατο (ή ό,τι άλλο ξηρό καρπό μας αρέσει)
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Τηγανιτό κανταΐφι με φιδέ

Τηγανιτό κανταΐφι με φιδέ

Φτιάχνουμε το σιρόπι με νερό, ζάχαρη και λεμόνι (τα βράζουμε δηλαδή μία κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί μέχρι να πήξουν…περίπου 15 λεπτά).
Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
Ωστόσο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για να γίνει η σαντιγύ.
Ρίχνουμε τις φωλιές του φιδέ στο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να μαζέψει τα λάδια.
Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τις φωλιές και τις σιροπιάζουμε.
Ρίχνουμε λίγο από τους ξηρούς καρπούς σε κάθε φωλιά και από πάνω ξαναρίχνουμε λίγο από το σιρόπι για να κολλήσουν οι ξηροί καρποί.
Σερβίρεται με λίγο σαντιγύ στην κορυφή και λίγους ακόμα ξηρούς καρπούς για ντεκόρ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.