Ο Δημήτρης από το Junior Master Chef έφτιαξε σοκολατόπιτα με τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 80 γραμμάρια κακάο
  • 120 γραμμάρια αλεύρι

Για τη σως:

  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 230 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 100 γραμμάρια κουβερτούρα, τα 300 γραμμάρια βούτυρο.Αφού λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα προσθέτουμε  και τα 80 γραμμάρια κακάο.
Προσέχουμε να μην καεί το βούτυρο.
Όσο γίνεται το μπεν μαρί μας, χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ τα 300 γραμμάρια ζάχαρη και τα 4 αυγά.
Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε το μπεν μαρί.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 20 – 25 λεπτά.

Κέικ σοκολάτας χωρίς τη σως

Κέικ σοκολάτας χωρίς τη σως

 

 

 

 

Όσο ψήνεται εμείς φτιάχνουμε την σως…Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μπεν μαρί.
Αφού ψηθεί το κέικ μας το περιχύνουμε με την σως και το σερβίρουμε ζεστό .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.