Τρουφάκια καρύδας από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό μου”.

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια  αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βανίλια (2 σκόνες ή μία κουταλιά της σούπας σιρόπι)
  • 1 κουτάλι της σούπας μέλι
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της βανίλίνης (αν έχουμε βανίλιατην ρίχνουμε και αυτή) , ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 4 – 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και η καρύδα να βγάλει αρώματα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανιλίνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε σε 2 ταψιά πάνω σε μια λαδόκολλα κουταλίτσες από το μείγμα.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, απλά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Προαιρετικά αλοίφουμε με σοκολάτα λιωμένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.