Ο Χρήστος Παπαγεωργίου μαγειρεύει μαζί με την Ελένη Ψυχούλη αρνίσιο μπιφτέκι με παντζάρια και τζατζίκι, σουβλάκι από μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί και ψαρονέφρι με βολβούς στην εκπομπή “Chef on air”.

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου μαζί με την Ελένη Ψυχούλη στο σεφ στον αέρα μας φτιάχνουν αρνίσιο μπιφτέκι με παντζάρια και τζατζίκι, σερβιρισμένο σε ψωμί, σουβλάκι από  μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί και ψαρονέφρι με βολβούς.
Επίσης μάθετε τα μυστικά του κίτρινου τυριού στο tip της ημέρας.

 

 

Υλικά για το αρνίσιο μπιφτέκι:

  • 1/2 κιλό κιμά αρνίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τα παντζάρια:

  • 2 παντζάρια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το τζατζίκι:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Φύλλα δυόσμου

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 1 φέτα ψωμί
  • 2 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση:

Μπιφτέκι αρνίσιο με παντζάρι και τζατζίκι

Μπιφτέκι αρνίσιο με παντζάρι και τζατζίκι

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι(ψιλοκομμένο), το καρότο (τριμμένο),1 αυγό μικρό, αλάτι – πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, μία κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι.
Το πλάθουμε λίγο για να μην γίνει πολύ σφικτό το μείγμα.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια το μείγμα μας και τα βάζουμε λίγο στο ψυγείο, περίπου 15 – 20 λεπτά.
Ωστόσο φτιάχνουμε το τζατζίκι.
Τρίβουμε το αγγούρι με τη φλούδα του, στον χοντρό τρίφτη και το στύβουμε. Αν το αγγούρι είναι βιολογικό δεν χρειάζεται πολύ στύψιμο, γιατί δεν έχει ορμόνες, οπότε δεν έχει και πολλά υγρά.
Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο. Μπορείτε να βάλετε όσο σκόρδο θέλετε, ανάλογα με το πόσο καυτερό και έντονο  το θέλετε. Επίσης μπορείτε να σοτάρετε λίγο το τριμμένο σκόρδο πριν το προσθέσετε στο αγγούρι, για να γλυκάνει, να γίνει πιο ελαφρύ και για να μην μυρίζει πολύ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε λίγο δυόσμο και ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε λίγο για να μην σφίξει πολύ.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή σε μαντεμένιο τηγάνι.
Περιμένουμε να κάνει μία κρούστα και όταν αρχίζει να ξεκολλάει, σημαίνει ότι έχει ψηθεί από την μία πλευρά, οπότε το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
Το ξαναγυρίζουμε πάλι από την πρώτη πλευρά και ξαναλλάζουμε πλευρά, έως ότου ψηθεί καλά και από τις 2 πλευρές.
Κόβουμε τη φρατζόλα του ψωμιού στα 4 και το φρυγανίζουμε και αυτό στη σχάρα.
Έχουμε βράσει τα παντζάρια.

Στήσιμο πιάτου:

Παίρνουμε ο φρυγανισμένο ψωμί και το βάζουμε στο πιάτο.
Προσθέτουμε πάνω από το ψωμί τι ψιλοκομμένο μαρούλι και το αλατίζουμε.
Πάνω από το μαρούλι βάζουμε το μπιφτέκι.
Πάνω από το μπιφτέκι βάζουμε δυο φέτες παντζαριού.
Πάνω από το παντζάρι βάζουμε λίγο τζατζίκι.

Υλικά για το σουβλάκι από  μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο (ζητήστε από τον χασάπη να σας τις χτυπήσει)
  • 4 φέτες καπνιστό τυρί
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 πίτες σουβλάκι

 

Σουβλάκι με μπριζόλα λαιμού με μπέικον και καπνιστό τυρί

Σουβλάκι με μπριζόλα λαιμού με μπέικον και καπνιστό τυρί

Εκτέλεση για το σουβλάκι από  μπριζόλες λαιμού γεμιστές με μπέικον και καπνιστό τυρί:

Πάνω από το ένα κομμάτι κρέατος βάζουμε καπνιστό τυρί και μπέικον και το σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι.
Αλατοπιπερώνουμε και το πατάμε καλά .
Το βάζουμε να ψηθεί και από τις δυο πλευρές στη σχάρα ή σε σχαροτήγανο ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι ,προσθέτουμε ξυσμένο σκόρδο , λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε λίγο με το σύρμα .
Συνοδεύουμε με σαλάτα από ντομάτα (φιλεταρισμένη και κομμένη σε λωρίδες), φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι (κομμένο σε στικ), μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
Ψήνουμε την πίτα στη σχάρα.
Ψιλοκόβουμε το ψημένο κρέας σαν γύρο.

Στήσιμο πιάτου:

Βάζουμε την πίτα σε ένα πιάτο.
Πάνω από τη πίτα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρέας.
Από πάνω βάζουμε λίγη από τη σαλάτα και από πάνω την σάλτσα.

Υλικά για τη συνταγή ψαρονέφρι με βολβούς:

  • 1 ψαρονέφρι (300 γραμμάρια)
  • 2 γογγύλια
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 2 πατάτες
  • 300 γραμμάρια κίτρινη κολοκύθα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • Σος Bearnaise

Εκτέλεση:

Ψαρονέφρι χοιρινό με βολβούς

Ψαρονέφρι χοιρινό με βολβούς

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές και λοξές  φέτες.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και βάζουμε τις φέτες του κρέατος.
Προσθέτουμε το θυμάρι ή οποιοδήποτε μυρωδικό θέλουμε ή οποιοδήποτε μείγμα μπαχαρικών.
Αν θέλουμε να βάλουμε ρίγανη, θα την βάλουμε στο τέλος για να μην μας πικρίσει.
Γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώνουμε.
Το αφήνουμε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Δεν χρειάζεται πολύ, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Συνοδεύουμε με πατάτα, κολοκύθα, καρότο, γλυκοπατάτα ελληνική, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι-πιπέρι, όποιο μυρωδικό θέλουμε και λίγο ελαιόλαδο ψημένα σε ένα ταψί στο φούρνο και σως μπερνέζ  έτοιμη (ή πατήστε πάνω στο link να δείτε πως να την κάνετε).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.