Σπαγγέτι με Θαλασσινά στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου»!

GD Star Rating
loading…

Τα θαλασσινά για τη νηστεία είναι το νούμερο ένα της επιλογής μας.
Μπορεί τα φρέσκα θαλασσινά να είναι λίγο ακριβά, αλλά αξίζουν τα λεφτά τους.
Όμως, υπάρχει και η λύση του κατεψυγμένου! Δεν έχουν τεράστια διαφορά στη γεύση και είναι και φτηνά!
Σήμερα 8/3/2012 ο Άκης μας έφτιαξε σπαγγέτι με θαλασσινά, χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος!
Μας αποκαλύπτει επίσης τα μυστικά των θαλασσινών, τον τρόπο που καθαρίζουμε και τρώμε το καθένα!
Στα υλικά της συνταγής που θα δείτε παρακάτω, θα βρείτε να γράφει και αντζούγια, η οποία δεν είναι νηστίσιμη.
Αν νηστεύουμε λοιπόν, δεν βάζουμε αντζούγια, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όμως!
Επίσης πρόσθεσε και λίγο μπούκοβο, για αυτούς που τους αρέσουν τα καυτερά!
Μπορεί να καθυστερήσει να φορτώσει λίγο το βίντεο και στη θέση του να εμφανίζεται ένα κενό.
Λίγο υπομονή και θα φορτώσει και το βίντεο!

ΥΛΙΚΑ:

  • 0,5 κιλό σπαγγέτι της αρεσκείας σας
  • 1 κιλό κατεψυγμένα μύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο μέτριου μεγέθους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 αντζούγιες ψιλοκομμένες (προαιρετικά αν δεν νηστεύουμε)
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ ή ολόκληρα ντοματάκια
  • 2 κούπες βραστό νερό
  • μυρωδικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τις  αντζούγιες.
Χτυπάμε τα κονκασέ στο μίξερ και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι και καπακώνουμε για 10 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε τα μύδια και τα μυρωδικά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι ή τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά.
Αν τα μύδια είναι φρέσκα, θα περιμένουμε μέχρι να ανοίξουν.

 

Η φωτογραφία είναι από  avlxyz

GD Star Rating
loading…
Σπαγγέτι με Θαλασσινά στο τηγάνι από τον Άκη Πετρετζίκη στο «Πρωινό μου»!, 4.1 out of 5 based on 14 ratings