Κέικ με κόκκινες μάντολες από τον Στέλιο Παρλιάρο και τη Τασία στις Γλυκές Αλχημείες!

Άρωμα Κεφαλλονιάς σήμερα 3/3/2012 στις Γλυκές Αλχημείες έφερε η Τασία!
Μια από τις γλυκές  συνταγές  που παρουσιάστηκε σήμερα ήταν το κέικ!

Tarta me kokkines pralines

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια  ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 600 γραμμάρια  αλεύρι
  • 200 γραμμάρια  μάντολες κόκκινες κοπανισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 40 γραμμάρια  ροδόνερο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ:

  • 200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
  • 250 γραμμάρια  κουβερτούρα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, αφού το  κοσκινίσουμε, και ανακατεύουμε με μια μαρίζα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το ροδόνερο και τις κοπανισμένες μάντολες και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ψηλό τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 30 λεπτά και για άλλα 30 – 40 λεπτά στους 160º C.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να βγει στεγνό.
Αν δεν βγει στεγνό  ψήνουμε λίγα λεπτά παραπάνω.
Για τη σως
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η σως.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 16

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.