Κοκορέτσι στον φούρνο με πατάτες από τον Βασίλη Καλλίδη!

Το Πάσχα εμείς οι Έλληνες φτιάχνουμε και τρώμε μαζί με το αρνί ή το κατσίκι στη σούβλα και κοκορέτσι.
Το κοκορέτσι μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας ή να το αγοράσουμε έτοιμο από τον χασάπη.
Επίσης αντί να το ψήσουμε στα κάρβουνα μπορούμε να το βάλουμε στο φούρνο με πατάτες.
Θέλει όμως τέχνη το ψήσιμο είτε είναι στα κάρβουνα είτε στο φούρνο, την οποία μας την αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο.
Δείτε παρακάτω τα υλικά, το βίντεο και την εκτέλεση γραμμένη.
Το βίντεο μπορεί να αργήσει λίγο να φανεί και στη θέση του να εμφανίζεται ένα κενό!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κοκορέτσι περίπου 2 κιλά
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • χυμό από 2 λεμόνια
  •  2 κουταλιές στης σούπας μουστάρδα
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι και θυμάρι
  •  3 ντομάτες
  • 1 ποτήρι κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, το κρασί και το αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και θυμάρι φρέσκο και τα ανακατεύουμε καλά.
Τις μεταφέρουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω το κοκορέτσι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Κατά τη διάρκεια τους ψησίματος γυρίζουμε το κοκορέτσι 1-2 φορές, να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.