Croquembouche – Πυραμίδα από σου από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινό mou”!

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη σου(choux):

  • 125 γραμμάρια γάλα
  • 125 γραμμάρια νερό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό για άλειμμα

ΥΛΙΚΑ για την πατισερί:

  • 6 κρόκους
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • λίγη βανίλια

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:

  • 200 γραμμάρια κρέμα
  • 2 κουταλιές
  • άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα Choux:

Βάζουμε το γάλα, νερό, βούτυρο, αλάτι και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για να βράσουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι με μιας εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ξανά βάζουμε στην φωτιά για 1 – 2 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά 1 – 1.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την κρέμα:

Βάζουμε 2/3 ζάχαρης στην φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους και ζάχαρη στη συνέχεια και προσθέτουμε την βανίλια. Ρίχνουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στους κρόκους και ξανά βάζουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει.
Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει καλά η πατισερί και μόλις κρυώσει ανακατεύουμε με την κρέμα που έχουμε χτυπήσει.
Γεμίζουμε τέλος τα Choux(= σου) και πασπαλίζουμε με καραμέλα και σοκολάτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.