Λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια καρότου!

Kritsinia karotou

Κριτσίνια καρότου

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γραμμάρια λάδι ελαφρύ
  • 200 γραμμάρια  κρασί λευκό
  • 200 γραμμάρια  καλαμποκάλευρο
  • 500 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της  σούπας αλάτι
  • 3 καρότα
  • Λίγο σουσάμι ή νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα καρότα στο μπλέντερ για να αλεστούν.
Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τα χτυπάμε  για λίγο έως ότου να ενωθούν τα υλικά.
Σε μια λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα υλικά από το μπλέντερ και τα  ζυμωνουμε όλα μαζί.
Σε ένα πιάτο έχουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι ή τη βρώμη.
Πλάθουμε μπαστουνάκια τη ζύμη, βουτάμε στο νερό και στη συνέχεια τυλίγουμε με σουσάμι ή βρώμη.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.