Λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια καρότου!

GD Star Rating
loading…
Kritsinia karotou

Κριτσίνια καρότου

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γραμμάρια λάδι ελαφρύ
  • 200 γραμμάρια  κρασί λευκό
  • 200 γραμμάρια  καλαμποκάλευρο
  • 500 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της  σούπας αλάτι
  • 3 καρότα
  • Λίγο σουσάμι ή νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τα καρότα στο μπλέντερ για να αλεστούν.
Προσθέτουμε το λάδι, το κρασί και τα χτυπάμε  για λίγο έως ότου να ενωθούν τα υλικά.
Σε μια λεκάνη  βάζουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι, τα υλικά από το μπλέντερ και τα  ζυμωνουμε όλα μαζί.
Σε ένα πιάτο έχουμε λίγο νερό και σε ένα άλλο το σουσάμι ή τη βρώμη.
Πλάθουμε μπαστουνάκια τη ζύμη, βουτάμε στο νερό και στη συνέχεια τυλίγουμε με σουσάμι ή βρώμη.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

GD Star Rating
loading…
Λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια καρότου!, 2.7 out of 5 based on 6 ratings