Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας και σάλτσα κεράσι-φράουλα από το Junior Master Chef

httpv://www.youtube.com/watch?v=22FCdqTkW9s

Υλικά για την Κρέμα

  • 350 γραμμάρια φρέσκο γάλα
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 40 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • ½ κλωναράκι Βανίλιας
  • 15 γραμμάρια βούτυρο

 

Υλικά για την Σάλτσα

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια νερό
  • ½ κλωναράκι βανίλιας
  • 30 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 10 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 φράουλες
  • 4 κεράσια

 

Για τη Σφολιάτα

  • Σφολιάτα
  • Ζάχαρη άχνη

 

Για το Γαρνίρισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Τριμμένο φουντούκι
  • Φρέσκες φράουλες
  • Φρέσκα κεράσια
  • Φύλλα μέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΗΜΑ 1ο
Ανοίγουμε ελαφρά τη σφολιάτα με έναν πλάστη. κόβουμε τη σφολιάτα, τρυπάμε με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με άχνη. βάζουμε σε ένα ταψάκι με σιλικόνη πάνω-κατω και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφού ψηθεί αποσύρουμε από το φούρνο και κρατάμε τα φύλλα μας σε ένα ταψάκι για αργότερα.

ΒΗΜΑ 2ο (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια και τα βάζουμε να ζεσταθούν καλά (όχι να βράσει). σε ένα μπολ σπάμε το ένα αυγό και τους 3 κρόκους και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη και το κορν φλαουερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά στο μπολ και στη συνέχεια, αφού έχει βράσει το γάλα με την κρέμα, ρίχνουμε σιγά σιγά τη μισή ποσότητα μέσα στο μπολ με τα αυγά. ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε ξανά το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πολύ καλά, προσέχοντας να μη μας «αρπάξει» το μείγμα. αφού δούμε οτι το μείγμα «δέσει», αποσύρουμε, τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 3ο (ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ)
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι το νερό μας να γίνει σιρόπι. προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. τσεκάρουμε να δούμε το σιρόπι μας και αν είναι πολύ ρευστό συνεχίζουμε για λίγο το βράσιμο.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.