Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού από τον Στέλιο Παρλιάρο

GD Star Rating
loading…

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 αυγά
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο
  • 300γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

  • 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι, αδειάζουμε το μείγμα
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά προσθέτοντας και τους σπόρους βανίλιας. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ.

Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 12

GD Star Rating
loading…
Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού από τον Στέλιο Παρλιάρο, 3.9 out of 5 based on 82 ratings

You may also like...

2 Σχόλια

  1. 16 Νοεμβρίου 2012

    […] Μαγειρική και φαντασία! http://www.youtube.com/watch?v=qgHUdcjmtYY ΥΛΙΚΑ: 4 αυγά 225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 300 γραμμάρια ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 500 γραμμάρια καρότο τριμμένο 300γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ… Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ […]

  2. 20 Νοεμβρίου 2012

    […] Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού από τον Στέλιο… http://www.youtube.com/watch?v=qgHUdcjmtYY ΥΛΙΚΑ: 4 αυγά 225 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική 300 γραμμάρια ελαιόλαδο… […]

Τα σχόλια σας για τη συνταγή...