Pizza – Πίτσα σε φύλλο σφολιάτας

Πίτσα με φύλλο σφολιάτας

Πίτσα με φύλλο σφολιάτας

 

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1/2 κουτί ντομάτα στον τρίφτη (πουλιέται με αυτή την ονομασία στα σούπερ μάρκετ, εκτός και αν προτιμάτε να τρίψετε μόνοι σας 4-5 ντομάτες)
  • 6-8 φέτες τυρί του τοστ
  • 6-8 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα του τοστ
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 5-6 πιπεριές κέρατα ή ότι άλλο εσείς θέλετε (κομμένες σε μικρές ροδέλες)
  • 1/4 του κιλού τυρί ριγκάτο τριμμένο (ή ανάμεικτα τυριά)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε  τη ντομάτα μαζί με λίγο πιπέρι, αλάτι,ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Περιχύνουμε το φύλλο σφολιάτας με τη σάλτσα, φροντίζοντας να καλυφθεί όλο.
Πάνω από τη σάλτσα βάζουμε μία μία τις φέτες του ζαμπόν, σε όλη την επιφάνεια.
Πάνω από το ζαμπόν στρώνουμε τις φέτες τυριού του τοστ.
Πάνω από το τυρί του τοστ βάζουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι.(Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο υλικό επιθυμείτε).
Τέλος πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τριμμένο ριγκάτο και ψήνουμε στο φούρνο, πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Μπορείτε να φτιάξετε τη πίτσα σας και σε ταψί. Με το πυρέξ όμως  είναι πιο εύκολο γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βλέπουμε το ζυμάρι από κάτω αν έχει ψηθεί, όπως επίσης (έχω την εντύπωση ότι τα φαγητά ψήνονται πιο ομοιόμορφα στο πυρέξ παρά σε ταψί).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.