Ταρτάκια με φύλλο κανταΐφι

Ταρτάκια με φύλλο κανταΐφι

Ταρτάκια με φύλλο κανταΐφι

 

Ένα από τα πιάτα που είχα στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι….δηλαδή την παραμονή Πρωτοχρονιάς!
Εύκολο, εντυπωσιακό και πολύ γευστικό!

 

Ταρτάκια με φύλλο κανταΐφι
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 36
Ingredients
  • 1 πακέτο Καταΐφι
  • 180 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο προσούτο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερός βασιλικός ή δυόσμος
Instructions
  1. Ετοιμάζουμε τα ταρτάκια καταϊφιού σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το κουτί της συσκευασίας ή αυτές που υπάρχουν παρακάτω.
  2. Βάζουμε στο άνοιγμα τους από 1 κουταλάκι μοτσαρέλα, 1 κουταλάκι παρμεζάνα και λίγο προσούτο.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό και περιχύνετε με 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος.
  4. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚ C για 15 λεπτά περίπου.
  5. Για να φτιάξετε Ταρτάκια Καταϊφιού
  6. Ανοίγουμε το καταΐφι, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και το τυλίγουμε με τα χέρια σας.
  7. Βάζουμε το καταΐφι σε μία αντικολλητική θήκη ενός ταψιού για μάφινς .
  8. Πατάμε το καταΐφι με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα και να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στο κέντρο, όπως ακριβώς είναι μία βάση για τάρτα. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο
  9. Γεμίζουμε το άνοιγμα με τα υλικά της γέμισης.
  10. Εγώ δεν χρησιμοποίησα θήκη για μάφινς, απλά έπαιρνα λίγο από το κανταΐφι, το άνοιγα καλά (αφού πρώτα είχα βουτήξει τα χέρια μου σε λιωμένο βούτυρο, για να γίνει τραγανό) και το τύλιγα σε σχήμα φωλιάς γύρω από τα δάχτυλα μου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.