Σπιτικό παγωτό με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού

Παγωτό με γλυκό του κουταλιού

Παγωτό με γλυκό του κουταλιού

Είναι ενδιαφέρον να κάνεις πράγματα με το χέρι σου  που έχεις συνηθίσει να αγοράζεις,πράγματα  που δεν θα μπορούσες ποτέ να σκεφτείς να κάνει στο σπίτι, γιατί νομίζεις  ότι είναι  πολύ περίπλοκα. Όπως παγωτό, για παράδειγμα.
Λοιπόν, για να κάνεις παγωτό είναι πολύ απλό, απλά χρειάζεσαι έναν καταψύκτη, τα σωστά συστατικά, τα οποία ήταν λίγα και λίγη υπομονή.
Ορίστε είναι πώς  έκανα εγώ το πιο εύκολο παγωτό που μπορεί να σκεφτεί κανείς:

Πρώτα αγόρασα τα υλικά: γιαούρτι (το οποίο έβαλα σε ένα λεπτό κόσκινο, για να χάσει τα περιττά υγρά) (μπορείτε να πάρετε και στραγγιστό), ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και μερικές κουταλιές της σούπας γλυκό του κουταλιού (έχω πάντα πολλά στο σπίτι, αυτή τη φορά έκανα ένα μείγμα).
Αν θέλετε ένα παγωτό με  ακόμη πιο λίγες θερμίδες, χρησιμοποιήστε μια χούφτα φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα αντί για τα αποξηραμένα φρούτα.
Μπορείτε επίσης να μην βάλετε καθόλου φρούτα και να αρωματίσετε το γάλα & γιαούρτι  με σπόρους από βανίλια, ένα κουταλάκι του γλυκού ρούμι ή μια κουταλιά  σκούρα σοκολάτα τριμμένη στο μπλέντερ ή στον τρίφτη.

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε 300 γραμμάρια γιαούρτι με 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές γλυκό του κουταλιού και τα χτυπάμε με το μπλέντερ μέχρι να έχουν ένα ομοιογενές μείγμα .

anakatema pagotou

Ανακάτεμα παγωτού

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Αναμιγνύουμε με ένα πιρούνι για να σπάσουμε τους  κρυστάλλους πάγου περίπου κάθε μία ώρα.
Εγώ το ανακάτεψα τρεις φορές. Μετά από τέσσερις ώρες, το παγωτό ήταν έτοιμο προς κατανάλωση.

Είναι πάρα πολύ απολαυστικό!!!!

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.