Τα γιουβαρλάκια της κυρίας Ευτυχίας

γιουβαρλάκια

γιουβαρλάκια

 

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από την κυρία Ευτυχία που ζει στη Ναύπακτο.
Την ευχαριστούμε και περιμένουμε και άλλες τόσο νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές!

Υλικά:

  • ¾ του κιλού μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κούπα ρύζι (τσαγιού)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά μαζί, εκτός του λαδιού.
Τα ζυμώνουμε και λίγο πριν τελειώσουμε το ζύμωμα προσθέτουμε και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά για να ενοποιηθούν οι γεύσεις και τότε πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια (λίγο μεγαλούτσικα) .
Σε μια κατσαρόλα βάζεις νερό και λίγο λάδι. Όταν κοχλάσει ρίχνεις μέσα τα γιουβαρλάκια.
Μόλις σκάσει το ρύζι είναι έτοιμα.Κλείνεις τη φωτιά, αυγοκόβεις και σερβίρεις.

Αυγοκόβεις: χτυπάς με το μίξερ χειρός στη δυνατή ταχύτητα ή με δύο πιρούνια 2-3 αυγά.
Πρώτα τα ασπράδια και μετά προσθέτεις και του κρόκους και συνεχίζεις να χτυπάς.
Στύβεις 1-2 λεμόνια και ρίχνεις και  το χυμό τους μέσα στα αυγά….συνεχίζεις να χτυπάς και χαμηλώνεις την ταχύτητα.
Παίρνει λίγο ζουμί από τα γιουβαρλάκια (2-3 κουταλιές της σούπας) και το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά με το λεμόνι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια, αφού έχουν κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε ελαφρώς, με προσοχή μην μας διαλύσουν.

 

Καλή μας όρεξη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.