Λαδένια

Ladenia

Λαδένια

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 3 και 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 κύβο μαγιά
  • ζεστό νερό
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Πλήρωση:

  • 2 λευκά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4-5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • σκληρό τυρί πρόβειο τριμμένο
  • μερικές φέτες τυριού
  • ελιές σε φέτες
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Με τα συστατικά για τη ζύμη φτιάχνουμε ένα ζυμάρι,όχι  πολύ συμπαγές, το οποίο το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί  και το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μισή ώρα.
Περιχύνουμε  τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, στη συνέχεια απλώνουμε τα κρεμμύδια , τριμμένο τυρί, φέτες ντομάτας, προσθέτουμε τις ελιές, ρίγανη και τέλος αραδιάζουμε τις  φέτες ​​τυριού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε τη λαδένια σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
Είναι πολύ νόστιμο και ζεστό και κρύο. Συστήνουμε να συνδυαστεί με   λίγο γιαούρτι σαν γαρνιτούρα, αλλά … τώρα που το ξανασκέφτομαι, πάει πιο πολύ με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα.
Είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή!
Καλή σας όρεξη!

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.