Πιτάκια με ανθότυρο, μέλι και φέτα

pitakia me anthotiro, meli kai feta

Πιτάκια με ανθότυρο, μέλι και φέτα

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο
  • κανέλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • μέλι και καρύδι για γαρνίρισμα
  • βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τη φέτα, το ανθότυρο,το  μέλι, τον κρόκο του αυγού και τη κανέλα μέχρι να γίνει μια παχιά σύνθεση.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 12 cm το καθένα.
Κάθε φύλλο το αλείφουμε με βούτυρο, προσθέτουμε το μίγμα και στη συνέχεια το τυλίγουμε όπως τα τσιγάρα.
Αφού τυλίξουμε όλα τα κομμάτια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε και πάλι με βούτυρο και  τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Γαρνίρουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.