Ταχινοκούλουρα

Ταχινοκούλουρα

Ταχινοκούλουρα

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια ταχίνι
  • 400 γραμμάρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 γραμμάρια σόδα μαγειρική
  • 10 γραμμάρια κανέλα σκόνη
  • 5 γραμμάρια γαρύφαλλο σκόνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη σόδα και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός έως ότου να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στον υπόλοιπο μισό χυμό προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύουμε(προσοχή θα φουσκώσει) και αδειάζουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
Μόλις αρχίζει να σφίγγει η ζύμη μας λίγο, σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε με τα χέρια το ζύμωμα.
Προσθέτουμε αλεύρι έως ότου να έχουμε ένα απαλό ζυμάρι.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια μας (κατά προτίμηση μικρά), τα στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο), ώσπου να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.