Αγκινάρες με πανσέτα

agginares me panseta

Αγκινάρες με Πανσέτα

Υλικά:

  • 5 αγκινάρες
  • 1 λεμόνι
  • 100 γραμμάρια πανσέτα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την προετοιμασία των αγκιναρών που απαιτούν σβελτάδα και  χρόνο.
Πριν από όλα κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση για να αλείψουμε με το χυμό τις αγκινάρες αμέσως μόλις τις κόψουμε.
Κόβουμε στη μέση τη κάθε αγκινάρα και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να φτάσουμε στα πιο νεαρά φυλλαράκια.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρούμε το «χνούδι» από το  εσωτερικό της αγκινάρας.
Εγώ τις έχω κόψει στο μισό και πάλι, αλλά είναι προαιρετικό.
Δεν ξεχνάμε να τις τρίψουμε με λεμόνι αμέσως μετά το καθαρισμό αλλιώς θα μαυρίσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, αλάτι, χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι  για να μαγειρέψουμε τις αγκινάρες.
Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά (ή 10 λεπτά σε χύτρα).
Όταν βράσουν τις βάζουμε να στραγγίξουν.
Στην ίδια κατσαρόλα (χωρίς νερό) ή σε άλλο τηγάνι, ρίχνουμε λάδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, πανσέτα, ρίγανη και τις αγκινάρες βρασμένες και στραγγισμένες από το νερό.
Αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί,  περίπου πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα, αλλά  προσεκτικά για να μην σπάσουν και διαλύσουν οι αγκινάρες.

Σερβίρουμε.
Απολαύστε το!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.